Nisan 22, 2010

tarımsal kredi faiz oranları, çiftçi kredisi

Tarım kredi kooperatiflerinin verdikleri ORTA VADELİ YATIRIM KREDİLERİ donatma veya tarımsal üretimin ihtiyaçları olan araç gereç ve hayvancılık benzer ihtiyaç ve ekipmanlar için kullandırılmaktadır.

Tarımsal işletmelerin tüm demirbaş ve hayvanları ve tarımsal araç gereç, meyve fidanı ile verimi artırıcı ıslah amacıyla en çok 3 yıla kadar vade ile açılan ayni olarak kullandırılan kredilerdir.Bu krediler tarımsal araç gereç kredilerive hayvancılık donatma kredileri olarak iki şekilde tanımlanmaktadır.

Tarımsal Araç-Gereç Kredileri :
Tarımsal faaliyetin sürdürebilmesi gereksinimi ile her çeşit tarımsal araç-gereç, tarımsal araç lastikleri, sergi ve örtü malzemesi vb. işletme ihtiyaçalarının kooperatifçe sağlanarak çiftçiye en çok 3 yıla kadar vadeli kullandırılan ayni kredilerdir.

Hayvancılık Donatma Kredileri :
Çiftçiye ihtiyacı olan kültür ırkı cins büyükbaş ve küçükbaş damızlık hayvanı, arı kovanı ve kolonisi, su ürünleri ve teçhizat malzemeleri, ekipmanları, ipek böcekçiliği ve kümes hayvancılığında kullanılan donatma malzemelerinin kooperatiflerce sağlanarak çiftçilere en çok 3 yıl vadeli kullandırılan ayni kredilerdir.

diğer yazılarımız:
tarım sigortası
uygun çiftçi kreddisi

Hiç yorum yok: